blog di taja oleh:

blog di taja oleh:
klik gambar

Herbalife Protein Bar


Dapatkan segera Herbalife Protein Bar yang memberikan sumber tenaga segera.

Herbalife PROTEIN BAR 

Made in GERMANY

Berat 36 gram

Kalori 139
Offroad  : 1 bar sesuai untuk setiap 15KM 


Road      : 1 bar sesuai untuk setiap 25KM


KELEBIHAN HERBALIFE PROTEIN BAR1. Menghindarkan risiko 'stomach cramp' atau kekejangan otot perut

'Stomach Cramp' biasanya dihadapi riders kerana mereka makan makanan berat kurang daripada 2 jam. Kebiasaaannya mengikut norma manusia biasa, setiap orang memerlukan 2-4 jam untuk menghadadam makanan yang dimakan. Dan ia bergantung pada setiap individu sama ada cepat atau lambat.


2. Membekal tenaga segera
Setiap riders perlukan sumber tenaga yang banyak terutama apabila berhadapan dengan perlumbaan atau Jamboree untuk meningkatkan prestasi. Justeru, apa sahaja sumber yang boleh membekalkan tenaga dengan cepat digalakkan selagi ia tidak bercanggah dengan fizikal manusia dan kehendak undang-undang. Herbalife Protein Bar membekalkan tenaga dalam bentuk kalori sebanyak 139 kalori. Ia bersamaan dengan 3 biji pisang atau sebungkus nasi lemak. 


Setiap Herbalife Protein Bar yang dimakan akan terus diproses untuk jadi glycogen didalam otot (muscles) dan seterus dirembes sebagai ATP (adenosine tryphosphate) sejenis bentuk tenaga. Dan kemudian ia akan disalurkan terus ke otot yang memerlukan tenaga tersebut. Sebagai contoh semasa mendaki bukit anda memerlukan tenaga yang lebih di peha dan betis dan sudah tentu ATP akan dihantar ke sana untuk memenuhi keperluan tersebut.


3. Menghilangkan rasa lapar (starving)
Setiap 1 pcs Herbalife Protein Bar adalah seberat 36 gram. Tetapi membekalkan lebih 23 vitamins dan minerals menyebabkan perut tidak berasa lapar walaupun tidak mengambil nasi lemak lauk ayam untuk sarapan pagi.


4. Mengurangkan ruang dan berat


Sebagai riders sudah tentu anda sangat sensetif terhadap setiap gram yang ada pada jentera dan diri anda. Ini kerana setiap gram dan bentuk aerodinamik nya mampu menentukan tahap kelajuan kayuhan anda. Sebagaimana, banyak kajian yang dibuat membuktikan bahawa kelajuan kayuhan adalah dipengaruhi berat basikal dan berat badan termasuk apa yang dibawa oleh anda ketika kayuhan.


Dengan tenaga yang sama (dalam bentuk Force misalnya) diantara 2 riders = sudah tentu 'riders' yang lebih ringan akan pergi lebih jauh.


Jadi, berukuran 4.3 cm x 2.4 cm dan hanya seberat 36 gram ia menjadi sumber makanan yang ideal untuk kayuhan anda sama ada 'offroad' atau 'road'.


Sila rujuk ujian (dalam video di bawah) yang dibuat oleh Global Cycling Network bersama sebuah universiti di U.S. yang membuktikan bahawa berat keseluruhan iaitu berat badan dan basikal mempengaruhi kelajuan dan tenaga yang digunakan oleh riders.


Cadangan Herbalife Protein Bar untuk Jamboree OFF ROADUntuk Jamboree Offroad biasanya saya bekalkan 3-4 pcs. Saya akan ambil seperti beikut:


1 pcs 20 minit sebelum mula kayuhan

1 pcs pada jarak 15 km atau selepas 45-60 minit
1 pcs pada jarak 30 km atau selepas 90-120 minit.
1 pcs (standby untuk dimakan sekiranya berhadapan dengan keadaan panas terik sebagai bekalan tenaga tambahan atau menghadapi keadaan kecemasan seperti sesat / cedera dll)


Kandungan / Ingredients
*Herbalife Protein Bar Tiada unsur tidak halal


Semuanya daripada Tumbuh-tumbuhan kecuali Susu Lembu dan Telur Ayam sahaja.

Sila PM FB Zack Fisio / sms / watsapp 0182523474 untuk keterangan lanjut.
No comments

FIT CAMP (Team Building) 2015

JADIKAN TV BIASA-BIASA ANDA KEPADA TV PALING CANGGIH TAHUN 2019