blog di taja oleh:

blog di taja oleh:
klik gambar

Kesan Herbalife: Nira Berjaya Kembalikan Berat Badan Seperti Umurnya 19 Tahun

Kesan herbalife adalah berbeza untuk setiap individu. Begitulah dengan caochee saya Nira 33 tahun yang telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 10kg dari October hinggalah Januari iaitu dalam jangka masa 4 bulan. Penurunan berat badan dari 68kg ke 58kg sama beratnya semasa umur 19 tahun dahulu. Mungkin dari jumlah kg turunnya tidaklah banyak sehingga 20 kg. Namun apa yang menjadikan Nira sangat gembira dengan kesan herbalife ialah, beliau dapat mereshape bentuk badan dan rasa lebih bertenaga.


Kami tidak pernah bertemu dialam nyata. Selalunya kami akan berhubung melalui alam maya iaitu whatsapp atau facebook sahaja. Namun jarak tidaklah membataskan saya membantu Nira untuk menurunkan berat badan dan kelihatan cantik.

Gambar Nira sebelum menggunakna herbalife ini ialah ketika beliau mengandung anak yang ke 3 dan usia  kandungan baru 4 bulan dengan keadaan berat badan waktu itu ialah 70kg. Berat sebelum mengandung Nira ialah 68kg. Nira mengalami kenaikan berat badan sehingga 85kg sepanjang mengandung. Oleh itu beliau amat risau dan bertekad untuk menurunkan berat badan selepas berpantang.


Nira amat gembira dengan kesan herbalife yang dirasai sekarang kerana beliau bebas dan mudah untuk memilih pakaian. Nira yang memang seorang yang suka bergaya sudah pasti ini adalah perkara yang dinanti-nantikan. Nira mempunyai bentuk badan yang berangka besar dan sungguh tidak percaya beliau boleh menyarungkan pakaian yang ber saiz S walaupun mempunyai rangka badan yang agak besar.
Pada asalnya nira bertekad untuk menurunkan berat badan sehingga 50kg. Namun mengikut ketinggiannya berat badan yang ideal untuknya ialah antara 58kg. Akhirnya bila sampai berat badannya ke 58kg Nira sudah rasa selesa dan membatalkan niatnya untuk turun lebih banyak kerana takut nampak terlampau kurus dan tidak cantik. 

Oleh itu berapa kg berat badan bukanlah pengukur untuk seseorang itu kurus atau tidak untuk nampak cantik. Berat badan yang ideal adalah berbeza untuk setiap individu. Oleh itu kita perlu mengetahui berapa banyak berat badan kita perlu turunkan untuk mendapatkan berat badan yang ideal. Dengan mendapatkan berat badan yang ideal ini akan membuatkan kita nampak cantik dan sesuai dengan ketinggian kita.


Walaupun Nira telah berpuas hati dengan berat yang diperolehi, beliau tetap menjaga pemakanannya setiap hari. Tetap mengambil shake herbalife, tea, mengamalkan sayuran dan buah-buahan, mengurangkan pengambilan karbo dan lain-lain lagi untuk terus menjaga kesihatannya. Kesan herbalife yang diperolehinya ini tidak akan disia-siakan.

Sekiranya anda berminat untuk menurunkan berat badan, bolehlah menghubungi saya DISINI. Saya akan bantu anda untuk mendapatkan berat ideal agar nampak lebih cantik

Tel/SMS/Whatsapp: 018-2423474
Email: faiezahan@gmail.com

No comments

FIT CAMP (Team Building) 2015

JADIKAN TV BIASA-BIASA ANDA KEPADA TV PALING CANGGIH TAHUN 2019