blog di taja oleh:

blog di taja oleh:
klik gambar

Tea Herbalife Membantu Bakar Kalori Untuk Turunkan Berat Badan

Ingin kurus? nak nampak cantik?  Setiap kali menyatakan hasrat untuk turunkan berat badan agar nampak menarik, sudah pasti ia akan berkaitan dengan cara pemakanan dan kadar kalori yang kita ambil seharian. Salah satu cara bakar kalori untuk turunkan berat badan dan jadi lebih sihat ialah dengan senaman atau aktiviti seharian.
Jika anda seorang ibu, isteri dan wanita berkerjaya yang mempunyai jadual harian yang padat amat sukar meluangkan masa keluar melakukan aktiviti senaman untuk menurunkan berat badan.  Begitu juga saya. Saya rasa, ramai juga ibu diluar sana juga menitikberatkan kesihatan dan kecantikan tetapi tidak punyai masa untuk keluar beriadah. Walaubagaimanapun, sebagai wanita perlu menitikberatkan keterampilan dan cara hidup yang sihat.

Sebagai seorang wanita anda memerlukan 1800 kalori secara puratanya. manakala untuk seorang lelaki memerlukan 2200 kalori secara purata. Kalori ini boleh didapati setiap makanan yang anda ambil seharian seperti nasi, roti, sayuran ikan, ayam, air dan sebagainya. Kadar kalori ini akan berbeza untuk setiap pemakanan yang kita ambil.  Oleh itu, anda perlu memahami kadar kalori yang kita ambil setiap hari untuk keperluan diri anda. Tetapi, memang agak sukar untuk mengira setiap kadar kalori dalam setiap hidangan, sebagai contoh saya menggantikan sarapan dan makan malam saya dengan shake herbalife agar boleh membantu saya mengurangkan kadar kalori yang berlebihan dalam badan saya yang telah saya ambil. Tea herbalife pula membantu saya membakar kalori yang berlebihan. 


Untuk menurunkan berat badan, kita perlu menjaga pemakanan untuk mendapatkan makanan seimbang dan penuh nutrisi seperti shake herbalife. Tapi kita juga perlu membakar kalori yang berlebihan di dalam badan agar proses menurunkan berat badan akan tercapai. Selain dari melakukan senaman pengambilan tea herbalife boleh membantu membakar kalori di dalam badan.

Tea herbalife ialah tea hijau yang selalu diperkatakan. Ada juga kajian sains mendapati kesan pengambilan tea hijau ini  mampu membakar kalori di dalam badan lebih tinggi dari biasa dalam masa yang singkat. Ini  dapat membantu kita untuk menurunkan berat badan. Yang paling seronok pengambilan teamix herbalife ini ialah kesannya sama seperti kita bersenam selama 20 - 30 minit. Sebab itu selepas saya minum teamix saya akan rasa lebih bertenaga dan sihat seperti selepas melakukan senaman.

Banyak kelebihan tea herbalife ini untuk kesihatan dan ia boleh membantu menurunkan berat badan. Oleh itu saya tidak pernah lupa untuk minum tea herbalife ini setiap hari. Ia boleh diminum bila-bila masa samada sejuk atau panas.


Sekiranya anda juga berminat untuk mendapatkan tea herbalife dan produk herbalife untuk menurunkan berat badan. Bolehlah hubungi saya DISINI. Saya bersedia untuk bantu untuk mendapatkan produk herbalife yang sesuai untuk anda.

Tel/ SMS/Whatsapp: 018-2523474
Email: faiezahan@gmail.com

No comments

FIT CAMP (Team Building) 2015

JADIKAN TV BIASA-BIASA ANDA KEPADA TV PALING CANGGIH TAHUN 2019