blog di taja oleh:

blog di taja oleh:
klik gambar

FIFA18 | IMPRESI PERTAMA



[#FIFA18] - SAKSIKAN PENGALAMAN PERTAMA SY MAIN FIFA18 YG BARU SHJ DILANCARKAN PADA 29 SEPTEMBER 2017 DI MALAYSIA

.
2 hari sebelum itu saya ada ke Law Yatt Plaza dan Sg Wang, dan pergi ke beberapa kedai Play Station atau Kedai PS. Sy cuba menyogok pekedai utk membayar 2 kali ganda harga FIFA18 kalau mereka boleh menjual seawal 24 jam sebelum masa pelancaran.
.
Kalau lebih awal drpd itu lagi bagus!!
.
Daripada kedai A ke kedai B. 
.
Sehingga ke kedai yg ke 10 jawapan hampir serupa iaitu CD FIFA18 itu hanya akan dijual seawal jam 10pg hari Jumaat bersamaan 29 September 2017 (waktu Malaysia).
.
Ada yg bg alasan stok mereka hanya akan dpt awal pagi tersebut.
.
Ada yg jawap mereka tak berani nak jual awal sbb ada sign MOU dgn distributor.
.
Ada yg jawap mereka juga takut di saman!!
(aku cakap dlm hati... kan mereka ni tailonggg....kenapa.....
....... takut maaaa!!!)
.
Tujuan saya nak dapatkan seawal yg boleh FIFA18 ini adalah disebabkan nak buat video review pertama hands-on FIFA18. Dan saya bercadang nak uploadkan video ini seawal jam 00:01 Hrs 29 September 2017.
.
Tapi, disebabkan tidak dapat CD seawal itu, pelan B pun dibuat. (plan B adalah spt dlm video ini... mohon anda tonton sampai habis...)
.
.
Saya adalah pengemar game FIFA sejak zaman PS versi pertama lagi (zaman PS yg warna kelabu lagi...)
.
Kemudian bila sambung berlajar di universiti sy tidak lagi bermain game di TV. Maka, beralih pula kepada game FIFA di PC.
.
Justeru, evolusi FIFA ini saya ikut sedari awal!!
.
.
Dan 3 siri terakhir ini saya ikuti menggunakan Play Station 4 atau PS4.
.
FIFA15, FIFA16 dan FIFA17 saya main. Dan perbezaan setiap edisi memang nampak ketara dari sudut grafik dan game play nya.
.
Dan lebih menarik pada siri 17 ia menampilkan cenematography yg menarik minat utk bermain secara eventureous. Iaitu gameplay yg dinamakan "The Journey".
.
Ia mengisahkan seorg budak lelaki bernama Alex Hunter, cucu kpd lagenda bolasepak England iaitu Jimmy Hunter yg mengembangkan bakat bolasepaknya daripada kecil sampai ke remaja dan kemudiannya awal pembabitannya sebagai pemain profesional.
.
Dan lebih menarik, kalau anda main 'The Journey' ni andalah yg jadi Alex Hunter tu.
.
.
FIFA 18
Dalam FIFA18 ini, pengembaraan Alex Hunter diteruskan. Ramai Youtuber Mat Salleh yg diberikan demo CD awal kata Journey part 2 ni lebih menarik dan lagi best!!
.
Selain drpd itu, sebagaimana kita tahu EA Sports iaitu pengeluar FIFA18 ini telah mengambilkira perspektif pemain-pemain game ini sendiri. Mereka mengumpulkan input2 ini utk membikin FIFA18 dgn lebih menarik lagi.
.
Lebih drpd itu, gameplay "ULTIMATE TEAM" juga semakin diupgred ke 1 FASA lebih menarik.
.
.
VIDEO 1ST IMPRESSION
Justeru, video pendek ini ini hanya melibatkan pendapat saya mengenai FIFA18 berdasarkan skop yg besar dan pengalaman sy sendiri yg baru shj bermain buat kali pertamanya.
.
Jadi, ia tidak langsung menggambarkan review profesional.
.
Akan tetapi ia adalah review ikhlas!!
.
Anda juga boleh menontonnya di YOUTUBE 
.
.
Selain itu, dgn rendah hati sy memohon sokongan tuan/ puan terhadap video-video saya. Sokongan bukanlah berupaya bayaran wang ringit walaupun kadang2 terdapat kos terhadapt pembikinan2 video ini.
.
Namun, sokongan anda akan memberikan semangat utk sy terus membikin video2 lain.
.
Saya dgn rendah diri memohon tuan puan yg dihormati MEMBERIKAN SOKONGAN DGN 3 CARA
.
1. Klik LIKE pada : FACEBOOK ZACK ZAIHAN PAGE 
.
2. Klik SUBSCRIBE pada YOUTUBE CHANNEL : ZACK ZAIHAN 
.
3. Klik LIKE VIDEO ni
.
.
Alahhh bkn minta duit ponnnn.... minta ketik LIKE dan SUBSCRIBE jer kan...
.
Tak rugi apa pon yer tak???
.
.
KALAU RAJIN; KOMEN DAN SHARE LERRR...
.
.
Baru ler rasa semangat nak buat video lagi....
.
.
OKAYY Jangan lupa klik PLAY (HD)

No comments

FIT CAMP (Team Building) 2015

JADIKAN TV BIASA-BIASA ANDA KEPADA TV PALING CANGGIH TAHUN 2019